ÄLDRESERVICE

Tjänster/resurser

LÄNKARNA HÄR NEDAN ÖPPNAS I NYTT FÖNSTER

Seniornet 
Vi jobbar för att få ut den nya IT-tekniken till så många seniorer som möjligt i Linköpings kommun. Vår programplan för våren 2019 kommer inom kort att presenteras.

Kommunens fixartjänst
Kommunen har en ”Fixartjänst”. Syftet med tjänsten är att förebygga fallskador i hemmet samt underlätta för dig att bo kvar hemma. 
Du som är över 65 år och bor i Linköpings kommun kan få hjälp av kommunens fixartjänst. Personen som arbetar med fixartjänst heter Gunnel. Hon arbetar på servicehuset Aspen. Det är gratis att få hjälp av fixartjänsten (mindre förbrukningsmaterial är även gratis).  

Resurspoolen
ResursPoolen Frivilliga uppdrag i Linköping är en ideell förening med socialt intresserade människor i olika åldrar, som har lite tid över för andra. Vi utför frivilligt arbete utan ersättning. Det handlar om uppdrag utöver det som utförs av antälld personal. Sådant som sätter lite guldkant på tillvaron eller minskar stressen i vardagen. ResursPoolen bildades 1994, vi samverkar med andra ideella föreningar och har ekonomiskt stöd från Linköpings kommun.

Attendo
Hemtjänst
Äldreboende
Fnktionsnedsättning

Anhörigcenter
Anhörigcenter – en oas för återhämtning! 
Har du en familjemedlem eller vän som behöver stöd och hjälp från dig? Att vara den som hjälper kan ibland kännas tungt. Vi erbjuder dig stöd och möjlighet att få kontakt med andra i liknande situationer.